Productie 2023

De Klokkenluiders van Pol Anrys

Regie: Nicole Gielman

Regie-assistent: Rita De Wulf

Met: Luc De Smedt, Liliana Cleymans, Anne De Nys, Geertje Colpaert, Sandra Callens, Karin Pauwels, Felix De Keye en Alec Wuyts

zaterdag 25 en zondag 26 november

vrijdag 1 en zaterdag 2 december

 

MAGDALENAZAAL KONTICH

Korte Inhoud:

Op uitnodiging van haar jeugdvriend Gilbert die koster is in de gemeente, bekijkt Justine op een zomeravond in augustus de vallende sterren vanuit de kerktoren. Terwijl ze in de sterrenkijker van Gilbert kijkt, ontdekt ze dat ze daarmee ook in haar eigen huis kan kijken en ziet ze op dat moment ook iets wat haar totaal van slag brengt.

Een jaar later wordt haar man Eric 65 jaar, toevallig op de avond waarop de vallende sterren halfweg augustus jaarlijks heel goed en talrijk te zien zijn. Justine organiseert die avondĀ  voor haar man een verrassingsfeestje in de kerktoren. Op dat feestje zijn buiten Eric en zijzelf haar beste vriendin Laura, haar dochter Eline, haar schoonmoeder Octavia, Gilbert en Bagrat, een Georgische vluchteling die bij Gilbert inwoont en kok van dienst is, aanwezig. Wat aanvankelijk een heel leuk feestje lijkt, ontaardt echter snel in een nachtmerrie voor een aantal van de aanwezigen. De 150 trappen naar de toren, Bagrat die wel hele rare Georgische specialiteiten klaarmaakt en de kerkklokken die eigenlijk niet mogen geluid worden, zorgen voor heel wat hilariteit in een erg spannend en meeslepend verhaal.